Grote hoeveelheid cocaïne tussen fruit gevonden

10/01

Foto: politie

Gemeente Heusden – In alle vroegte trof de politie dinsdagochtend enkele honderden kilo’s cocaïne aan in een container bij een transportbedrijf. De recherche is direct een onderzoek gestart naar de herkomst van de drugs.

De politie werd gewaarschuwd nadat de drugs werden ontdekt tussen de lading. Agenten troffen een grote partij drugs aan tussen het fruit in de container. Onduidelijk is hoe en waar de drugs in de container zijn gekomen. Dat wordt verder onderzocht. De politie gaat er niet van uit dat het bedrijf iets met de drugs te maken heeft. De container was afkomstig uit Rotterdam.

Miljoenen euro’s

De partij heeft een straatwaarde van tientallen miljoenen euro’s. Vermoedelijk was het de bedoeling van de betrokkenen om de drugs voor aankomst bij het afleveradres uit de container te halen en is dit om onbekende redenen niet gelukt. De drugs zijn afgevoerd voor vernietiging. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.