OONIVOO Haringparty groot succes; 21.000,00 euro voor Dream4Kids

14/06

Foto: OONIVOO

14/06

Foto: OONIVOO

14/06

Foto: OONIVOO

14/06

Foto: OONIVOO

14/06

Foto: OONIVOO

14/06

Foto: OONIVOO

14/06

Foto: OONIVOO

Namens alle genereuze bieders konden ondernemer Marco van Bergen en zijn vrouw Esther gisterenavond een cheque overhandigen van maar liefst 21.000 euro aan stichting Dream4Kids. Van Bergen: “Natuurlijk hadden wij gerekend op een mooie opbrengst maar dit is wel heel erg gaaf”.

De Haringparty startte om 18.00u. Met een paar onstuimige regenbuien was het even spannend of het wel goed zou gaan, maar de voorzorgsmaatregelen bleken hun werk te doen. Ruim 120 liefhebbers hadden zich tijdig ingeschreven en een kaart weten te bemachtigen. Partner De Visscherie verzorgde uiteraard ook dit jaar de haring, waar stevig van werd genoten. Kenners roemden de kwaliteit van dit jaar. Lekker zacht met voldoende vet.

Het hoofddoel van de Haringparty was natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor Dream4Kids, het goede doel dat Van Bergen had gekozen. “Ik was eerlijk gezegd niet bekend met deze stichting. Het raakte me dat er in Nederland 350.000 kinderen zijn die in hun jongen jaren al zoveel ellende hebben meegemaakt, trauma’s, mishandeling echt vreselijk. Het gaat hier om kinderen tussen de 6- 12 jaar. We hebben zelf kinderen van die leeftijd. Je kunt het je gewoon niet voorstellen. Dream4Kids maakt dromen waar voor deze jonge slachtoffers. Het fantastische werk dat zij doen wilden wij benadrukken.” Zanger en acteur Charly Luske was als ambassadeur van Dream4Kids aanwezig bij de Haringparty en vertelde over de stichting en hoe ze kinderen een droomdaglaten beleven.

Onder de aanwezigen veel prominente Udenaren, maar ook ondernemers uit Veghel en Den Bosch. Mede daardoor kreeg begenadigd veilingmeester Marcel de Laat zoals hij zelf aangaf het spel echt op de wagen. “Blijft ie in Uden of gaat ie toch naar Den Bosch of Veghel. Er werd fel tegen elkaar geboden, wat de prijs soms lekker opdreef!”

Een van de klapstukken was de ingebrachte kavel van Charly Luske zelf. Aanwezigen konden bieden op een optreden van Charly Luske en zijn band. Er werd hevig gestreden tussen ondernemers uit Den Bosch en Uden. Met 4000,00 euro leek Den Bosch ermee vandoor te gaan. JUMBO-ondernemer Roland de Laak kon de verleiding niet weerstaan en bood onder luid gejuich van alle Udenaren 4100,00 euro. Dat bleek voldoende te zijn. Tjeerd Nijenhuis, CEO van Sidekix, was de hoogste bieder op het felbegeerde eerste vaatje haring voor Uden. Met een bedrag van 2400,00 euro was ook dit een prachtige opbrengst.

Vrijwilliger Jeroen Peters van Dream4Kids was onder de indruk van de enorme opbrengst. “Dit hadden we echt niet verwacht”. Van Bergen: “Het was een avond vol dynamiek en gezelligheid. Het is gewoon super dat wij een stichting die zoveel goed werk doet op deze manier in de belangstelling hebben kunnen zetten. Ik kijk nu al uit naar de volgende editie, we gaan er een prachtige traditie van maken en Nederland laten zien wat wij in Uden met elkaar kunnen.”

Bron: Oonivoo