Hennepkwekerij aan de Kruiskampsingel

28/11

Foto: politie

Den Bosch – Woensdagochtend gingen agenten naar een woning aan de Kruiskampsingel. Via een netwerkmeting kwam men erachter dat er veel stroom werd verbruikt wat meestal duidt op een hennepkwekerij.

Nadat zij binnen waren in de woning, troffen zij in een kamer een werkende hennepkwekerij aan van 260 planten. Hierop zijn twee bewoners aangehouden voor het hebben van een hennepkwekerij en diefstal van stroom. In een kamer naast de kwekerij werden ook diverse wapens aangetroffen. Dit zien wij de laatste tijd helaas steeds vaker. Zo werd bij een kwekerij waar wij eerder deze maand bij uitkwamen, zelfs een vuurwapen aangetroffen.

Hennepkwekerijen zijn een gevaar voor de omgeving! Zo ziet de politie vaker dat een hennepkwekerij de oorzaak is van een brand, waarbij niet alleen de mensen die de kwekerij hebben, getroffen worden maar ook de buren. Daarnaast treft de politie zoals eerder gezegd steeds vaker (vuur)wapens aan, welke ook een gevaar kunnen zijn voor de mensen in de omgeving.

Heeft u het vermoeden dat er een hennepkwekerij bij u in de buurt zit? Dit kunt u altijd (anoniem) bij ons melden via: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.