Defensie helikopters bieden assistentie bij zeer grote brand Den Bosch

09/03

Foto: Geordi Huiberts

09/03

Foto: Geordi Huiberts

09/03

Foto: Geordi Huiberts

09/03

Foto: Gilber

09/03

Foto: Gilber

Den Bosch – Een zeer grote brand aan de Rietveldenkade houdt de hulpdiensten al vanaf 4:30 bezig. De brand is bij verschrotingsbedrijf A.V.I.

Hulpdiensten rukte van begin af aan al groots uit. De vlammenzee was eerder vandaag enorm. Rond 9:30 is er een GRIP 2 afgekondigd waardoor een nog grotere regio is gealarmeerd en assistentie kwam bieden. Naast verschillende brandweerauto’s zijn er ook twee blusboten ingezet en heeft Defensie rond 14:30 twee blushelikopters ingezet. Het gaat om een Chinook en de Cougar. Deze vliegen af en aan om water uit het nabij gelegen Engelermeer over de brand te storten

Ook de Milieu Ongevallen Dienst is ter plaatse gekomen. Omwonenden en bedrijven moesten ramen en deuren sluiten en de ventilatie uitschakelen. Vanwege de enorme rookontwikkeling is er ook een NL-Alert verzonden. Leerlingen van het Koning Willem I College zijn naar huis gestuurd omdat de ventilatie uitgeschakeld moest worden, gezien de coronatijd werd er besloten daarom de school te sluiten. Ook een politiecellencomplex in Den Bosch werd uit voorzorg ontruimd, de gedetineerden zijn overgebracht naar een cellencomplex in Eindhoven.

De brand zou ontstaan zijn in het opslaggedeelte van fietsen en koelkasten meldt burgemeester Jack Mikkers dinsdagmiddag. Het blussen van de brand zou nog een dag gaan duren verwacht de brandweer.